Mi a Xerox dobkazetta és honnan rendelhető?

A komoly nyomtatók dobegysége úgy néz ki, mint egy nagy zöld henger. Más gépeken a dob mély barna színű, és körülbelül ugyanolyan méretű és széles, mint egy papírtörlőtekercs. A kisebb lézernyomtatók dobja nem szélesebb, mint egy ceruza.

Xerox dobkazetta rendelhető az onlinetoner.hu weboldalon, ezért megéri benézni hozzánk, ha önnek is cserélnie kell Xerox nyomtatójában a dobkazettát. Mérettől és színtől függetlenül a dobegység elsődleges feladata, hogy elektrosztatikus polaritáson keresztül magához vonzza a festékpor részecskéit, és a festéket a papírra továbbítsa. Amíg a dob megkapja az elektromos töltést és a kép kirajzolódik, a dobegység többi része semleges marad. A dob elektrosztatikus töltés segítségével vonzza a festékpor részecskéit, amelyek a dobegység belsejében lévő fényérzékeny hengerre kerülnek. Az elektrosztatikus töltést ezután a dobon lévő kép rajzolására használják, amelyet a papírra visznek, és a folyamat későbbi szakaszában rányomtatják az oldalra. Ez az oka annak, hogy a dobegységeket általában képdoboknak vagy képalkotó egységeknek nevezik. A legtöbb lézernyomtatóban a dob és a toner egyetlen kazettában található. Egyes gépeknél azonban a két egység különálló.

Ennek az az előnye, hogy kicserélheti a festéket anélkül, hogy ki kellene cserélnie a nyomtató képegységét, és fordítva. A festékkazettákat háromszor vagy négyszer cserélheti ki, mielőtt ki kell cserélnie egy képalkotó egységet vagy dobot. A Xerox lézernyomtatók számos modellje külön Xerox tonerkazettával és nyomtatódobbal rendelkezik. A Xerox nyomtatódob külön kazettában érkezik, amely a tonerkazettával együtt egy egységet alkot. A Xerox nyomtatódobegységek és a Xerox fénymásoló dobok szükség szerint tisztíthatók és cserélhetők. A lézernyomtató dob élettartama a nyomtatás gyakoriságától függ. További részletekért megéri felkeresni az onlinetoner.hu-t.