Meg kell-e ijednünk a bőr alatti elváltozásoktól?

A bőrünkön jelentkező elváltozások sokszor aggodalmat és félelmet keltenek bennünk. Egyesek tudomást sem vesznek róla, míg mások egy kis piros pötty láttán is rémületbe esnek. Valójában egyik megnyilvánulás sem helyes, mert ha nem vagyunk orvosok, akkor nem tudjuk megállapítani, mi lehet a kialakulás oka.

[wp_ad_camp_1]

A bőr alatti zsírcsomók és ciszták sebészete megfelelő szaktudással és tapasztalttal rendelkező orvosok által kiválóan működik. Semmilyen esetben sem nem szabad kétségbe esnie és nem kell máris az ördögöt a falra festeni, mert Ön vagy családtagjai rosszindulatú daganatra gyanakodnak. Mielőbb fel kell keresni egy specialistát, aki a vett szövetmintákból helyes diagnózist állít fel. Nagyon fontos, hogy már fiatalkorban észrevegye a bőrén keletkezett változásokat, amelyek a nem kezelt, begyulladt és betokosodott pattanásokból különböző méretű zsírcsomókká alakulhatnak. Felnőttkorban is megjelenhetnek e zavaró zsírsejtekkel teli csomók a fejbőrön, az arcon, a háton, a karokon és a nyakon. Eltávolítása nem lehetséges krémmel vagy kenőccsel csakis műtéti beavatkozás által szabadulhat meg tőle. A sebészeti beavatkozás változó lehet a csomó típusától.

A bőrén felfedezett bárminemű idegen elváltozás során keresse fel a legjobb sebészeket, akik budapesti szakrendelőikben az alábbi címen várják az ilyen jellegű problémákkal küzdő pácienseket: 1137 Szent István körút 24. I. emelet 2.  Felejtse el végre a daganatszerű kellemetlen kinövéseket a testén, éljen úgy, hogy sehol ne legyen takargatni valója. A félelmek eloszlatása érdekében egy bőrgyógyászt ajánlatos felkeresni, aki szakszerű vizsgálattal kideríti a bőrén keletkezett elváltozások miértjét. A nagyszámban előforduló bőr alatti elváltozásokhoz sorolandó a ciszta, a lipóma és az anyajegyek. Bármelyik megjelenése a testen látható és kitapintható, de nem járnak fájdalommal. Eltávolításuk elsősorban esztétikai szempontból fontos a legtöbb páciensnek.