Létezik dugulás biztosítás?

Biztosan, már mindenki találkozott a dugulás igencsak kellemetlen problémájával. Azt azonban már jóval kevesebben tudják, hogy az ilyen, dugulásból eredő, kellemetlenségekre biztosítást is lehet immáron kötni.

[wp_ad_camp_1]

A dugulás biztosítás megkötése nagyon hasznos dolog, hiszen megtérítik a dugulásból eredő károkat. Ám korántsem mindegy, hogy hol kötjük meg ezt a fajta biztosítást, hiszen sajnos sok olyan esetről hallhattunk már, mely szerint a dugulás biztosítás keretén belül nem került kifizetésre az a bizonyos összeg, mely fedezte volna a károkat. Néhány esetben pedig az a tény fogadja a károsultat, hogy nem hajlandók a teljes összeget kifizetni. Ezek ismeretében igyekezzünk minél alaposabban szétnézni ezen biztosítók között, hogy elkerüljük a nem kifizetés problémáját.

Ahogyan más biztosítási területen, a dugulás biztosítás esetén is találkozhatunk ellenpéldával, ám csak nagyon kevés esetben. Milyen esetekben kérhetünk a dugulás biztosítás keretein belül kártérítést? Abban az esetben alkalmazható a kérelem benyújtása kártérítés kifizetésére, ha a dugulás okán különböző károk keletkeznek lakásunkban, otthonunkban, mint amilyen a csőtörés, csőrepedés is. Tulajdonképpen a dugulás biztosítás a lakásbiztosítás egy kiegészítő részét képezi.

Papírra vetve a költségeket, mindenképpen az az előnyös a számunkra, ha megkötjük ezt a típusú biztosítást, hiszen mi nem láthatunk a csövekbe, így még csak nem is láthatjuk előre, hogy esetleg baj keletkezhetne. Mennyi idő elteltével szükséges értesíteni a biztosítót a kárunkról? A legjobb, ha két napon belül a biztosítót is értesítjük a dugulásból adódó kárainkról a lakásban. Ellenkező esetben, tehát ha több nap telt el a kár keletkezése óta, a biztosító nem kötelezhető a kár kifizetésére.