Html szerkesztés tanulása online

A HTML jelentése Hypertext Markup Language. Lehetővé teszi a felhasználó számára szakaszok, bekezdések, címsorok, hivatkozások és blokk-idézetek létrehozását és strukturálását a weboldalak és alkalmazások számára.

[wp_ad_camp_1]

Html szerkesztő vár mindenkit a webiskola.hu weboldalon, tehát ha régóta keres html szerkesztőt, most jó helyen jár nálunk. A HTML nem programozási nyelv, vagyis nem képes dinamikus funkcionalitást létrehozni. Ehelyett lehetővé teszi a Microsoft Word-höz hasonlóan dokumentumok rendezését és formázását. A HTML használatakor egyszerű kódstruktúrákat (címkéket és attribútumokat) használunk a weboldal megjelölésére. Például létrehozhatunk egy bekezdést úgy, hogy a mellékelt szöveget egy kezdő <p> és záró </p> tagbe helyezzük. A HTML-t Tim Berners-Lee, a svájci CERN kutatóintézet fizikusa találta ki. Egy internetes hipertext rendszer ötletével állt elő. A hiperszöveg olyan szöveget jelent, amely hivatkozásokat (linkeket) tartalmaz más szövegekre, amelyekhez a nézők azonnal hozzáférhetnek. 1991-ben tette közzé a HTML első verzióját, amely 18 HTML-címkéből állt. Azóta a HTML nyelv minden új verziója új címkékkel és attribútumokkal (címke módosítókkal) érkezett.

A HTML dokumentumok olyan fájlok, amelyek .html vagy .htm kiterjesztéssel végződnek. Ezután bármilyen webböngészővel (például Google Chrome, Safari vagy Mozilla Firefox) megtekintheti azt. A böngésző elolvassa a HTML fájlt, és megjeleníti annak tartalmát, hogy az internetfelhasználók megtekinthessék. Általában az átlagos weboldal több különböző HTML oldalt tartalmaz. Minden HTML oldal címkekészletből (más néven elemekből) áll, amelyeket a weboldalak építőelemeként is emlegethet. Olyan hierarchiát hoznak létre, amely a tartalmat szakaszokra, bekezdésekre, fejlécekre és más tartalmi blokkokra strukturálja. A HTML címkéknek két fő típusuk van: blokkszintű és beillesztett címke. Többet tudhat meg a html szerkesztésről a webiskola.hu weboldalon.