Hogyan lehet hatékonyan támogatni az idegrendszert?

Az idegrendszer egy igazán összetett rendszer, amely a szervezet minden funkciójának optimális működésében szerepet játszik. Az idegrendszeri problémák hátterében számos ok állhat, ilyen például a nem megfelelő vérkeringés, az ásványi anyag és vitaminhiány, de a stressz is komoly romboló hatással rendelkezik.

Idegrendszer támogatása stresszcsökkentéssel és a szükséges vitamin és ásványi anyag pótlással valósulhat meg elsősorban. A B-vitaminok különösen fontosak, elmaradhatatlan részei az idegrendszer vitaminoknak. A különféle B-vitaminoknak eltérő szerepük van, viszont együtt is működnek koenzimként, továbbá elősegítik, hogy az enzimek más anyagokkal kémiai reakcióba tudjanak lépni. A B-vitaminok vízben oldódó vitaminok, tehát a szervezet nem képes raktározni őket, így napi szinten pótolni kell. A B-vitaminok hiánya számos idegrendszeri problémát okozhat, így nagyon fontos pótlásuk. A B-vitaminok mellett a magnézium is nagyon fontos, a szervezet optimális működéséhez elengedhetetlen ásványi anyag. A magnézium a szív, az izmok és az idegek megfelelő működéséhez is hozzájárul. A magnézium minden energiaigényes folyamathoz elengedhetetlen.

Az idegrendszer megóvása érdekében célszerű cinket is fogyasztani, amely létfontosságú nyomelem. Többek közt ellenőrzi és irányítja az enzimrendszer működését, valamint az anyagcserefolyamatokat. A hormonképződéshez és az immunműködésekhez is elengedhetetlen. A folsavnak szintén nagy szerepe van a sejten belüli anyagcsere folyamatokban. Emellett a folsav a születési rendellenességek ellen is védelmet nyújt, továbbá javítja a memóriát. Ha minőségi idegrendszer támogató vitamin és ásványi anyag készítményre van szüksége, akkor látogasson el a vitaminstore.hu webáruházba!