Függöny rendelés az internetről?

Minden függöny hangsúlyos kiegészítője az otthonunknak. Egy lakást az ilyen kiegészítők tesznek otthonná, ahol jó lenni, ahová jó hazamenni. Manapság amit csak lehet, az internetről rendelünk. Kényelmes és gyors vásárlási forma ez. Online rendelünk bútort, szőnyeget, konyhafelszerelést, háztartási eszközöket, lakástextilt és a függöny rendelés is bent van a sorban.

[wp_ad_camp_1]

Kész függöny méretre szabva, készre varrva, beszegve? Kényelmesen megrendelhetjük, anélkül, hogy időt és fáradtságot áldoznánk rá. Ilyen készre varrt függönyt a férfiak is könnyen rendelhetnek, kézhez vétel után pedig csak ki kell mosni és már lehet is felcsipeszelni.

Amit a függöny rendelés előtt tudni kell:

  • Amikor függönyt szeretnénk vásárolni, először tisztában kell lennünk a méretekkel. A függöny alapja a karnis. Ha ez már fel van szerelve a falra, akkor tudjuk milyen méretű függönyre lesz szükség.
  • Ha még nincs karnisunk, akkor az ablakkeret szélessége és magassága alapján kell döntenünk függöny rendelés előtt a méretről.
  • A karnis szélesebb, mint az ablakkeret, hogy a napközben elhúzott függöny ne sötétítse be a helyiséget és így esztétikailag is sokkal szebb a látvány. Egy függöny karnis mérete úgy szép, ha az ablak szélességére, jobbra és balra is rászámolunk 20-25 cm-t. A bonyolultabb, boltíves és bástya íves ablakokra most nem térek ki, azok nagyobb szakértelmet kívánnak.
  • Függöny rendelésnél úgy számoljunk, hogy a karnis szélességének minimum a dupláját vegyük a függöny szélességének. Így mind a sötétítő függöny, mind a dekor függöny is kihúzott állapotban
Függöny
Függöny

Az európai és a hazánkban is szabványnak számított függöny méretek a következők: Magasság: 180 cm, vagy 300 cm, szélesség 250 cm, illetve 300 cm. A készre varrt függönyök tehát általában így kaphatóak, de azért nagyon sokan egyénileg szabva varratják meg a függönyöket. Függönyök között megkülönböztetünk sötétítő függönyt és fényáteresztő függönyt. Ez utóbbi további két csoportra osztható, mégpedig az organza függöny és a jacquard függöny.

A függöny rendelés mindenkinek kényelmes módot nyújt, aki nem szeret méteráru boltokat járni és több tucat függöny anyagot és mintát végignézni. Nem is kell ezt ennyire túlzásba vinni. Legyen egy elképzelés a függöny színéről és arról, hogy szeretnénk e bele valami kis díszes mintát, vagy legyen inkább egyszerű, minta nélküli.

Egy szép függöny minden helyiséget otthonosabbá, barátságosabbá, szebbé varázsol, ami majd levesz a lábadról és meglágyítja szíved.