Fontos a havi motorolajszint ellenőrzése

A motorolaj elengedhetetlen tartozéka az személygépjárműveknek. Nagyon fontos odafigyelni arra, hogy mindig legyen elegendő motorolaj az autónkban. Ezt könnyedén ellenőrizhetjük egy egyszerű motorolaj szintméréssel, melyet bárki el tud egyedül is végezni.

[wp_ad_camp_1]

A motorolaj szintjének ellenőrzéshez vízszintes területen kell parkolni. Várni kell néhány percet, mert az éppen leállított motornál végzett ellenőrzés téves állást mutathat. A motorolaj ellenőrzése során a nívópálcát ki kell húzni, majd le kell törölni, vissza kell dugni, és újra kihúzni. Lefelé tartva kell megnézni, hogy meddig olajos a pálca. Akkor jó a motorolaj szint, ha a minimumot és a maximumot jelölő két vonal között mutatja az állást.

Ha a motorolaj szintje a maximum felett van, akkor autószerelőhöz kell fordulni, ha viszont a minimum alatt van, akkor tölteni kell hozzá. A túl sok motorolaj erőteljes füstölést eredményez, valamint a tömítőanyagok károsodásához, vagy gyújtási elégtelenséghez is vezethet. Ha túl alacsony a motorolaj mennyisége, akkor károsodhat, vagy tönkre is mehet a motor.

A motorolaj szintjének ellenőrzését ajánlott havonta elvégezni. Ha túl gyorsan fogy a motorolaj, akkor érdemes szakemberhez fordulni. Ha minimum szinten van a motorolaj az autónkban, akkor maximum egy liter motorolajt kell beleöntenünk, hogy elérje a maximum szintet. Nem javasolt egyéb teljesítményfokozó vagy súrlódáscsökkentő adalékokat utólag hozzáönteni, mert ezzel csökkentjük a motorolaj hatékonyságát, ami károsíthatja a gépjárművünket.

A motorolajat évente legalább egyszer javasolt cserélnünk, melyet autószerelővel érdemes elvégeztetnünk. Ha megfelelő motorolajat szeretnénk az autónkba, és megbízható szakemberekre kívánjuk bízni a motorolaj cseréjét, akkor forduljunk a Kovács Autóalkatrész Kft. autószerelőihez, mert egész Csongrád megyében ők végzik a legkiválóbb munkát, és náluk beszerezhetőek a legkülönbözőbb motorolajtípusok. A kapcsolatot felvehetjük velük az alkatreszek.hu internetes oldalon található elérhetőségek bármelyikén.