Fenyőfa vásárlás a legjobb áron

A karácsonyfák az 1500-as évekig vezethetők vissza Kelet-Európában. Az első, karácsonyfa 1510-ben Lettországban és 1521-ben Szlovákiában volt feldíszítve a kutatások szerint. Az a hagyomány azonban, hogy a fákat télen – és nem csak karácsonykor – az emberek otthonukba helyezik, még a pogány időkre nyúlik vissza.

[wp_ad_camp_1]

Fenyőfa vásárlás kedvezményes áron csakis az online-fenyo.hu weboldalon, ezért nézzen be hozzánk ha ön is szeretne egy csodálatos karácsonyfát idén karácsonykor. Ha nem szeretne a hidegben az árusoknál fenyőfát kutatni, nézze át széles kínálatunkat még ma és lecsaphat a legszebb karácsonyfáinkra. Egy örökzöld fa zöld leveleinek használata az otthonok díszítésére télen pogány hagyományként kezdődött, amelyet az élet szimbólumának tekintettek a sötét, hideg téli éjszakák közepette. A hagyomány a római időkre nyúlik vissza – általában az újévi ünnepeik környékén. Észak-Európában az emberek valami hasonlót készítettek, bár sokan egész télen dobozokba helyezték az ágakat. Csak az 1500-as években kezdtek ezek az örökzöld fák társulni a karácsonyhoz. A téli dekorációról a karácsony szimbólumára való ugrás vélhetően a bibliai és betlehemes játékokkal díszített fáktól származik. A színdarabok egyre harsányabbak lettek, és sokakat betiltottak a 16. században, aminek következtében az emberek inkább otthonukat kezdték díszíteni a karácsonyfákat.

A hagyomány akkora lett, hogy végül a templomok is elkezdték feldíszíteni a fákat karácsonykor. Miután a templomok elkezdték karácsonyfákat beszerezni, elkezdtek gyertyákat használni a fa díszítésére, amely később karácsonyi fények és dísztárgyak elhelyezésére alakult át. A karácsonyfák napjainkban nagyon eltérőek: egyesek az igazi norvég fenyőket, mások pedig a műanyag fákat választják, amelyeket minden évben elővehetnek a padlásról. Ha ön egy eredeti, hagyományos karácsonyfát szeretne, keresse fel weboldalunkat az online-fenyo.hu-t és itt a legszebbeket vásárolhatja meg.