Féktisztító – megéri használni

A fék működése elengedhetetlenül fontos. Ha a fék nem működik kellőképp, akkor az életveszélyes lehet, ezért érdemes időről-időre féktisztítót használni.

[wp_ad_camp_1]

Féktisztító szer segítségével a zsír, olaj, valamint az egyéb szennyeződések eltávolíthatók a fékhengerről, féktömlőről és a fékdobról. A tiszta fék sokkal hatékonyabban működik, ez pedig elengedhetetlen a biztonságos közlekedés érdekében. A spray használatához le kell szerelni a kerekeket, azonban ezt követően nagyon egyszerű használni. A spray tartalmát a megtisztítandó felületre kell fújni, majd száraz ronggyal letörölni és ezzel eltávolítani a szennyeződéseket. Először le kell venni a kereket, majd alaposan megütögetni a dob felénk eső részét, majd a kerülete mentén is meg kell ütögetni egy könnyebb kalapáccsal, így könnyebben lejön. Abban az esetben sem kell megijedni, ha csak a felni tartja a dobot. Érdemes alaposan áttanulmányozni milyen állapotban és helyzetben vannak az alkatrészek.

Mindkét oldali fület ki kell szedni, középen kétoldalt, ki kell akasztani az alul-keresztben lévő rugókat, mindkét fékpofát ki kell billenteni együtt, lehetőleg úgy, hogy egyéb alkatrészek ne kerüljenek eltávolításra. A kézifékkötelet le kell kötni. Nagyon fontos, hogy ezt a művelet úgy kell végrehajtani, hogy lehetőleg olyan ember segítsen, aki már csinált ilyet. Továbbá semmiképp sem szabad megspórolni a próbakört, mivel ekkor derül ki, hogy hatásos volt-e a „beavatkozás”. A próbakört is olyan helyen kell megejteni, ahol nem okozhat sem magának, sem másnak kárt a megváltozott fékút miatt. A féktisztító helyes használatával a fék továbbra is tökéletesen, sőt még jobban fog fogni, mint korábban. A féktisztítót az alkatreszek.hu webáruházban megtalálja.