Emiatt kedvelt az inverteles klíma hazánkban is!

Az inverteres technológia (DC) a kompresszorok elektromotorjait érintő legújabb technológia. Az invertert a kompresszor motor fordulatszámának szabályozására használják a hőmérséklet folyamatos szabályozására.

Emiatt kedvelt az inverteles klíma tehát keressen fel minket a fisherklima.hu weboldalra látogatva és itt megtekintheti a teljes klíma kínálatot is. Az egyenáramú inverter egységek frekvenciaváltóval rendelkeznek, amely egy állítható elektromos invertert tartalmaz az elektromotor fordulatszámának szabályozására, ami a kompresszort és a hűtési/fűtési teljesítményt jelenti. A hajtás a bejövő váltakozó áramot egyenárammá alakítja, majd egy elektromos inverter modulációján keresztül a kívánt frekvenciájú áramot állítja elő. A mikrokontroller mintát vehet minden környezeti levegő hőmérsékletéről, és ennek megfelelően állíthatja be a kompresszor fordulatszámát. Az inverteres klímaberendezések megnövelt hatékonyságúak a hagyományos légkondicionálókkal szemben, megszűnik alkatrészeik élettartama és a terhelés éles ingadozása. Ezáltal az inverter váltakozó áramú egységei csendesebbek, alacsonyabb üzemeltetési költségekkel és kevesebb meghibásodással. Az inverteres váltakozó áramú egységek drágábbak lehetnek, mint az állandó fordulatszámú klímaberendezések, de ezt alacsonyabb energiaszámlák ellensúlyozzák. A megtérülési idő a használattól függően körülbelül két év.

Úgy gondolják, hogy az inverteres váltakozó áramú egységek az egyik leghatékonyabb termékek az energiafogyasztás tekintetében, mivel kevesebb energiát fogyasztanak-ha összehasonlítjuk az általuk termelt hőt más elektromos energiával működő fűtőberendezésekkel. A 12 AC például 1,2 kW -ot fogyaszt, de 3,5 kW -ot ad le hűtés vagy fűtés közben. Amennyiben többet tudna meg erről a megoldásról keresse fel a fisherklima.hu weboldalt.