BMI kalkulátor kiszámítja pontosan

A 2-18 éves gyermekek és fiatalok esetében a BMI kalkulátor figyelembe veszi az életkort és a nemet, valamint a testmagasságot és a súlyt. Úgy gondolják, hogy a túlsúlyos gyermekeknek fokozott a kockázata a különféle egészségügyi állapotokra, és felnőttként is nagyobb valószínűséggel lesznek túlsúlyosak.

[wp_ad_camp_1]

BMI kalkulátor kiszámítja azt, hogy valaki túlsúlyos-e vagy sem, tehát kattintson bátran a foglaljorvost.hu weboldalra, ha ön is többet szeretne megtudni erről. A gyermek BMI-jét „centilis” -ként fejezik ki, hogy bemutassák BMI-jüket az országos felmérésekben résztvevő gyermekekkel. A derékméret mérése a gyermekek számára rutinszerűen nem ajánlott, mert ez nem veszi figyelembe a magasságukat. Forduljon háziorvoshoz, ha aggódik gyermeke súlya miatt. Lehet, hogy eligazíthatják Önt a helyi egészséges életmód programba gyermekek, fiatalok és családok számára. A BMI meg tudja mondani, hogy túl sok a súlya, de nem tudja megmondani, hogy túl sok a zsírja. A BMI nem tud különbséget tenni a felesleges zsír, izom vagy csont között. A felnőtt BMI nem veszi figyelembe az életkort, a nemet és az izomtömeget. Ez azt jelenti: nagyon izmos felnőttek és sportolók „túlsúlyosnak” vagy „elhízottnak” minősíthetők, annak ellenére, hogy testzsírjuk alacsony, az idősebb korukban meghízott felnőttek az „egészséges testsúly” tartományba eshetnek, annak ellenére, hogy túlsúlyosak lehetnek a zsír miatt.

A terhesség a nők BMI-eredményét is befolyásolja. A BMI emelkedni fog a súlyának növekedésével. A BMI kiszámításához a terhesség előtti súlyát kell figyelembe venni. Ezektől a korlátozásoktól eltekintve a BMI egy viszonylag egyszerű és kényelmes módszer a test súlyának felmérésére. Ha étkezési zavara van, a BMI-kalkulátor eredményei nem érvényesek. Kérjen további tanácsokat egy háziorvostól. További részletekért és bővebb leírásért kattintson a foglaljorvost.hu weboldalra.