Az egzotikus Törökország

Törökország sokak fantáziáját megmozgatja, nem hiába, hisz egy kicsit olyan érzése van az embernek, hogy egy teljesen új világba csöppent. Különösen Isztambul már meglehetősen európai, azonban sok szempontból sikerült megőriznie egzotikus voltát.

[wp_ad_camp_1]

Törökország egy olyan célpont, amit legalább egyszer az életben látni kell. Sokan rögtön Isztambulra gondolnak Törökországot említve, holott még számtalan gyönyörű hely van, amit érdemes felfedezni. Törökország azoknak is tökéletes, akik leginkább csak nyaralni szeretnének és azok számára is, akik szeretnének nyakig merülni a kultúrában. Nem csoda, hogy sokan visszavágynak. Törökország jóval elfogadóbb és a muszlim nők felé is engedékenyebb, mint más arab országok. Sokak számára ez is szimpatikussá teszi az országot. Ha Isztambulba utazik, akkor semmiképp ne hagyja ki a mecseteket, melyek méltóságteljesen terülnek el, miközben a tornyok az ég felé nyúlnak. Egy biztos, bámulatos látványt nyújtanak, különösen nekünk, európaiaknak. Nem csoda, hogy sokan kulturális sokkot kapnak jó értelemben véve.

Ugyanakkor azt fontosnak tartjuk kihangsúlyozni, hogy a hölgyek csak úgy léphetnek be a mecsetbe, ha egy kendővel eltakarják hajukat és vállukat. Ha otthon hagyná kendőjét, az sem jelent problémát, helyben kaphat egyet. Továbbá, ha már Törökország, akkor nem érdemes elfeledkezni a Nagy Bazár nyüzsgő forgatagáról és a színes portékákról sem. Ráadásul a törökök nagyon kedvelik a magyarokat, mindenhol széles mosollyal fogadják őket és bizony a Nagy Bazárban ezt olykor plusz kedvezményt is jelent! Ha pedig Törökországba szeretne utazni, akkor érdemes ellátogatni az invia.hu weboldalra, ahol nem csak plusz információkkal lehet gazdagabb, hanem kiváló utazási ajánlatokat is talál a weboldalon!