Az aranykalászos gazda képzés elméleti foglalkozásai online zajlanak

Egy felnőttképzés kiválasztásánál olyan tényezőknek is óriási szerepe van, amelyekre fiatalabb korban nem is gondolnánk. Nem csupán a megszerezhető végzettség piacképességét kell vizsgálnunk, de rengeteget nyom a latban az is, mekkora kényelmetlenséggel jár maga a kurzus és a vizsgára való felkészülésünk.

Az aranykalászos gazda képzés ebből a szempontból is roppant előnyösnek mondható. Tudniillik maga a tanfolyam is rövid, hiszen 2-3 hónap alatt teljesíthető, sőt, megfelelő előismeretek mellett, egy szintfelmérő megírását követően ez az időtartam még tovább rövidíthető. Emellett az is nagy könnyebbséget jelent, hogy a záróvizsgán előforduló tételek már közvetlenül a kurzus megkezdésekor elérhetők, méghozzá kidolgozott formában. Így ugyanis az aranykalászos gazda képzés során kizárólag a leadott tananyagra koncentrálhatunk, hiszen nem megy el számtalan óránk arra, hogy összeállítsuk az anyagot a számonkéréshez. Ezzel együtt a legnagyobb segítséget maga a tanfolyam struktúrája adja, lévén az órák könnyedén beilleszthetők, még zsúfoltabb napirendbe is.

Ez főképp annak köszönhető, hogy az aranykalászos gazda képzés online zajlik, legalábbis ami az elméleti foglalkozásokat illeti. Ezek az előadások ráadásul nem csak otthonunk kényelméből követhetők, de emellett bármikor vissza is nézhetők. Így ha véletlenül lemaradnánk valamiről, akkor is tudjuk azt pótolni, méghozzá önállóan. Természetesen a mezőgazdasági ismeretek elsajátítása önmagában még nem lenne elegendő ahhoz, hogy elhelyezkedhessünk a földművelés, vagy épp az állattartás területén. Bizonyos ismeretanyagok kizárólag gyakorlati úton tanulhatók meg, ám ezek az órák is úgy lettek ütemezve – hétvégi időpontokra -, hogy azok is biztosan jelen lehessenek, akik hétköznap dolgoznak. Az aranykalászos gazda képzés összeállításánál tehát mindent megtettek annak érdekében, hogy nekünk, tanulóknak a lehető legkönnyebb dolgunk legyen.