Alvás segítő a nyugtató éjszakai alvásért

A minőségi alvás elengedhetetlen feltétele a kiegyensúlyozott mindennapoknak. Mégis ma már szinte népbetegségnek számít az alvászavar, aminek hátterében számtalan tényező fellelhető. Szerencsére lehet tenni a nyugtató, éjszakai pihenés érdekében!

[wp_ad_camp_1]

Alvás segítő a pihentető alvásért! Ha Önnek is csak vágyálom a nyugodt, pihentető alvás, akkor nem szabad beletörődni, tenni kell érte! Alvászavarról akkor beszélünk, ha abban az esetben sem tud aludni, ha lenne rá lehetősége. Szintén alvászavarról van szó, ha bár el tudott aludni, azonban az éjszaka folyamán többször felébred és a visszaalvás nem sikerül. A rossz minőségű alvás az ébren töltött órákra is hatással van. Jellemzően a huzamosabb ideig fennálló alvászavar következtében a mentális funkciók, így például a koncentráció, a probléma megoldó készség és a tanulási készség romlanak. Ezenkívül gyengül az immunrendszer, így a megbetegedési hajlam nő, továbbá szorongás, hangulatingadozás, ingerlékenység jelentkezhet. Sajnos vannak, akik alkohol fogyasztás által igyekeznek elálmosítani magukat, ez azonban nem túl egészséges módszer, másrészt az alkohol ugyan elaltat, azonban a bomlástermékek ébresztő hatással rendelkeznek.

Érdemes az alvászavar hátterében lévő okokat felderíteni és megszüntetni azokat. A legtöbb esetben stresszes életmód, késő esti internetezés, telefon nyomkodás, egy szóval a képernyő bámulása, helytelen táplálkozás és még hosszan lehetne sorolni mennyi ok állhat a háttérben. Annak érdekében, hogy minél előbb álomra térjen és végig aludja az éjszakát, fontos, hogy stressz szintje alacsony legyen és el tudjon aludni. Ebben segít a kettős hatású, alvást segítő és stresszoldó Nottevit termék család, melyet a nottevit.hu weboldalon tud megrendelni, ahol bővebb információkat is talál!