Algamentesítés profi módszerekkel

Az algák elszaporodása meglehetősen csúnya látványt nyújt, azonban szerencsére több módszer is rendelkezésre áll. Ahhoz, hogy az algák ne jelenjenek meg újra, folyamatosan használni kell az algamentesítő praktikákat. Nem csak az algák megjelenését, hanem a tó vízének minőségét is lehet befolyásolni az algamentesítő szerek által.

Algamentesítő szerek és praktikák hatékony megoldást jelentenek a kerti tó vízében megjelenő és azt elcsúfító algákkal szemben. Az algák megjelenésének több oka is lehet, például ha a kerti tóban túl sok hal van. Ekkor a felesleges táp mennyiség és a hal ürülék hozzájárul ahhoz, hogy az algák megjelenjenek. Emellett a vízinövények ültetéséhez használt humusz vagy ásott föld, illetve a tó vízébe a talajszintről vagy a tetőről bekerülő esővíz is hozzájárulhat az algák megjelenéséhez. Ezenkívül a foszfor tartalmú tóba telepített kövek is elősegítik az algák megjelenését és elterjedését. Az algák elszaporodásának akár műszaki okai is lehetnek, például az alul tervezett gépészet, a túl erősen működő szivattyú rendszer, illetve ha a szűrő berendezés kevésbé működik.

Habár az algák elszaporodása bosszantó, ugyanakkor arra is ügyelni kell, hogy ne pusztítsa el teljesen az algákat, mivel vannak pozitív hatásai is, például eltávolítják a felesleges tápanyagot és a víz alatti növények számára oxigént termelnek. Ha az algák elpusztulnak, akkor megbarnulnak, ezért el kell őket távolítani a vízből. Ha elege van a túlszaporodott algákból, akkor azt javasoljuk, hogy válassza a BioBird algamentesítőt, melynek alkalmazásával kilencven napos eredményt érhet el. Ha szeretne még több információt megtudni az algamentesítő szerek kapcsán és a kínálatot is megtekintené, akkor látogasson el a sunikft.hu webáruházba és tájékozódjon!