A tömbinjektálás utólag segít a vizesedésen

Kevés bosszantóbb dolog létezik annál, mint amikor végre megvásároljuk álmaink házát és nem sokkal később kiderül, hogy a falak állapota korántsem olyan rózsás, mint amilyennek elsőre gondoltuk. A dohos szag, az állandóan visszatérő penész és persze a gyanús foltok is mind arról tanúskodnak, hogy a gondot a vizesedés okozza.

Szerencsére a legtöbb esetben tömbinjektálás segítségével úgy is úrrá lehetünk a problémán, hogy az ne igényeljen nagy rombolással járó beavatkozást. De miről is szól pontosan ez a modern eljárás? Nos, lévén a falak folytonos vizesedését sok esetben az okozza, hogy a talajszint alatti szakaszokon teljesen hiányos a szigetelés, ezért a bontás helyett egy sokkal kényelmesebb megoldásként a nedvességvezető képességet szüntetik meg. Amennyiben a körülmények megfelelőek, precíz sűrűségben megfúrásra kerül a falazat és ezekbe a kisméretű lyukakba injektálnak egy speciális anyagot.

Ezek olyan vízszigetelők, amik egyenletesen szétoszlanak a fal belsejében, és a kapillárisokat elzárva megakadályozzák a nedvesség útját. A tömbinjektálásnak számtalan előnye van és azokban az esetekben, amikor az utólagos lemezes szigetelés nem kivitelezhető, szinte száz százalékos megoldást jelenthet. Amellett, hogy nincs szükség különösebb bontási munkára, a statikai szerkezetben sem esik kár, ráadásul általában az időigénye is minimális, a kifejezetten nagy ingatlanokat leszámítva általában egy nap alatt befejezhető. A szigetelő anyag teljesen veszélytelen és precízen adagolható, így minimális esélye sincs annak, hogy nem kívánt szakaszokra tovább terjedjen. A tömbinjektálás ugyan nem feltétlen a legolcsóbb eljárás ha utólagos szigetelésről van szó, ugyanakkor a leghatékonyabbak közé tartozik és messze ez jár a legkevesebb felfordulással is.