A rejtély sorozat az Axn-en is megy

A rejtély egy amerikai sci-fi televíziós sorozat, amelyet J. J. Abrams, Alex Kurtzman és Roberto Orci hozott létre. 2008. szeptember 9 -én mutatták be a Fox hálózatán, és öt évad és 100 epizód után 2013. január 18 -án fejeződött be. A sorozat napjainkban is látható az AXN-en. A sorozat Olivia Dunhamet (Anna Torv), Peter Bishopot (Joshua Jackson) és Walter Bishopot (John Noble) követi, akik a Massachusetts állambeli Bostonban székelő Szövetségi Nyomozó Iroda kitalált Fringe osztályának tagjai, a Homeland felügyelete alatt.

Axn műsor a rejtély című sorozattal együtt megtekinthető a musor.tv weboldalon, tehát nem árthat benézni hozzánk, ha önt is érdekelné ez a sorozat. A csapat a peremtudományokat és az FBI nyomozási technikáit használja megmagyarázhatatlan, sokszor rémisztő események sorozatának vizsgálatára, amelyek egy párhuzamos univerzumot övező rejtélyekkel kapcsolatosak. A sorozatot fantáziák, eljárási drámák és sorozatok hibridjeként írták le, olyan filmek hatására, mint az Altered States és olyan televíziós műsorok, mint az Elveszett, Az X-akták és az Alkonyat. A legtöbb epizód önálló cselekményt tartalmaz, és a sorozat átfogó mitológiáját tárja fel. A kritikai fogadtatás eleinte langyos volt, de az első évad után kedvezőbbé vált, amikor a sorozat elkezdte feltárni mitológiáját, beleértve a párhuzamos univerzumokat és alternatív idővonalakat.

A műsort a szereplőkkel és a stábbal együtt számos jelentős díjra jelölték. A rejtély a Fringe Division, a Szövetségi Nyomozó Iroda által támogatott közös szövetségi munkacsoport esetmunkáját követi, amelybe Olivia Dunham ügynök is beletartozik. A Fringe Division a peremtudományhoz kapcsolódó eseteket vizsgálja, a hibás transzhumanista kísérletektől a romboló technológiai szingularitás kilátásán át a két párhuzamos univerzum esetleges ütközéséig. Bővebb leírásért nézzen be a musor.tv-re.