A leghatásosabb parkolási mód

Ha parkolás során az autó fixálásáról van szó, akkor sokan, sokféle módszert választanak. Van, aki szerint a kézifékes parkolás az ideális, míg más csak sebességben hagyja az autót, illetve van, aki mindkét opciót használja. Na, de melyik a megfelelő módszer?

A legoptimálisabb parkolási módszer kapcsán itt olvashat bővebb információkat! Ha rátalált az ideális parkolóhelyre, akkor valamiképp azt is el kell érje, hogy az autó valóan ott maradjon, ahol megállította. Erre két módszer áll rendelkezésre. Az egyik, ha az autót sebességben hagyja, mivel így a motorfék dolgozik és nem engedi, hogy az autó elguruljon. A másik opció a kézifék, aminek használatával szintén megakadályozható, hogy az autó elguruljon. A kéziféket rögzítőféknek is nevezik, ez az elnevezés jobban leírja, hogy mi az alkatrész rendeltetése. A helyzet viszont nem olyan egyszerű, mint azt sokan gondolják, mindkét esetben érhetik meglepetések az embert. Bizonyos helyzetekben egyik vagy másik opció a jobb, azonban a legtöbb esetben mindkét opció használata ajánlott. Egy jól működő kéziféknek az egyenetlen terepen is meg kell tudnia fogni az autót.

Az erős hatás miatt a kézifék könnyebben elhasználódik, ezért célszerű gyakran ellenőrizni. Sajnos a téli, fagyos időszakban előfordulhat, hogy a kézifék befagy, így az autót addig nem lehet megmozdítani, amíg az fel nem enged. Ha az autót sebességben hagyja, akkor a motorfék nem engedi, hogy az autó elguruljon. Legalábbis sík terepen. Viszont így akár Ön is el tudja gurítani, illetve a lejtőn könnyen megindulhat az autó, ez pedig balesetveszélyes helyzeteket eredményezhet. A legjobb, ha mindkét opciót alkalmazza a parkolás során, különösen abban az esetben, ha lejtős terepen parkol. Bővebb információkat az alkatreszek.hu webáruházban talál!