A bontás vagy átépítés fontosabb eszközei: betonvágók, téglavágók, kővágók és aszfaltvágók

Amikor építkezünk és egy üres telken kinő a földből egy épület vagy akár egy műtárgy, akkor eszünkbe sem jut, hogy bizony vannak esetek, amikor ezeket a szerkezeteket részben vagy egészben el kell távolítani. Na, de milyen eszközökkel is tegyük mindezt?

Ilyen esetekben jönnek számításba a betonvágó, téglavágó, kővágó és aszfaltvágó gépek, melyekkel megkönnyíthetők a bontási munkák.

Egy építőipari vállalkozónak vagy egy jó kőműves csapatnak bizony rendelkeznie kell legalább egy-két darabbal a fenti gépek közül. Hiszen, egy-egy megbízás sikere múlhat azon, hogy mennyire gyorsan tudnak végezni egy bontási feladattal. Például egy átépítési munkálat alatt vagy egy hozzáépítésnél a nehezebb rész egy-egy falrész kivágása, eltávolítása lehet. Ahhoz, hogy a vállalkozásnak az ilyen megbízások is haszonnal záruljanak, szükséges némi befektetés.

Bontás
Bontás

De miért nem elég egyféle gép a különböző vágásokhoz?

Éppen azért, mert a különböző anyagoknak más a sűrűsége, máshogyan kell őket vágni. Vannak, amelyekhez akár néhány lyuk kifúrása után egy kézi vágó is éppen elég, ilyenek jellemzően a téglafalak, de egy vasbeton panelt átvágni az bizony már kevés.

Ráadásul egy jól megválasztott falvágó géppel olyan módon tudjuk a vágatot elkészíteni, hogy az teljesen szabályos legyen, és utómunkát ne igényeljen. Az ilyen precíz vágások rengeteg időt spórolnak a vállalkozásnak, ami nem csak azért fontos, mert az adott munka gyorsan elkészül, hanem azért is, mert így akár több feladat/projekt is elvállalásra kerülhet ugyanannyi idő alatt.

Néz szét a Trans-Vidia Kft webshopjában, tájékozódj az árakról és a gépek teljesítményéről vagy kérj felvilágosítást az ügyfélszolgálattól. Építőipari gépeinkben nem fogsz csalódni!