A bárfelszolgáló munka szépségei

Amennyiben a vendéglátóiparban szeretnénk dolgozni, több lehetőség is a rendelkezésünkre áll, mint a felszolgálói munka, a szakács munka, valamint a bárfelszolgáló munka. Ezek közül személyfüggő, melyiket választaná valaki, illetve melyikben tudna a legsikeresebb lenni.

[wp_ad_camp_1]

A bárfelszolgáló munka nagyon izgalmas lehet azok részére, akik imádnak emberekkel dolgozni és a kommunikációs készségük, illetve kompetenciájuk is magas fokú, hiszen ez a munkakör kimondottan megkívánja ezt.

A bárfelszolgáló munka kiváló lehetőség azok számára is, akik referenciákat szeretnének gyűjteni különböző helyekről. Ugyanis alkalma van különféle rendezvényeken, valamint első osztályú éttermekben dolgozni. A bárfelszolgáló munka végzésének helye a hotelok és szállodák bárjai, valamint ezeken belül azok a helyek, ahol italszervírozás folyik, mint például a wellness részlegek.

Hogy mik is képezik pontosan a bárfelszolgáló feladatait? A bárfelszolgáló munka részét képezi az italok ajánlása, pontos rendelésfelvétel és a megrendelt italok felszolgálása. Ebből adódóan ismernie kell az italokat is. A bárfelszolgáló munkát végző személy közvetlen felettese a bártender. A már gyakorlatot szerzett bárfelszolgáló nagy segítsége a bartendernek, ugyanis koktélokat készít vele, azaz egyenrangú tagja a bárteamnek. Amennyiben talpraesetten tudod ellátni a bárfelszolgálói munkát, lehetőséged van karrierépítésre is, mely azt jelenti, hogy óceánjáró luxus vagy folyami hajókon végezheted a munkát.

A bárfelszolgáló munka szépségeihez tartozik, hogy folyton emberekkel vehetd körül magad, és mivel a legtöbb munka helyszíne valamilyen rendezvény, kulturált körülmények között dolgozhatsz. Amennyiben szeretnél többet is megtudni a bárfelszolgáló munkáról, látogass el a kolcsonpincer.hu-ra!